Házirend

Amint az közismert, a Várkert Fesztivál – a gyalui kastély felújításának várható elkezdése miatt – átmenetileg Kolozsvárra, a Bánffy-palota udvarába, költözik. Fesztiválunk így ezúttal is történelmi környezetben, a kincses város egyik meghatározó műemlék-épületének udvarában kerül megszervezésre.

Nem titkolt célunk rendezvényünkkel minden korosztálynak tartalmas kikapcsolódási lehetőséget biztosítani, így néhány egyszerű szabály betartásával garantálni tudjuk mindannyiunk felhőtlen és zavartalan szórakozását. Ezek:

  1. Vigyázzunk egymásra és főképpen a rendezvényen résztvevő gyerekekre és idősekre!
  2. A Bánffy-udvar egy zárt terület, melynek befogadóképessége korlátozott. Amennyiben a szervezők úgy ítélik meg, hogy a közönség számára fenntartott hely betelt, lezárják a beléptető kapukat, újabb vendégeket pedig csak a korábbiak távozása esetén engednek be.
  1. A rendezvény teljes területére tilos bármilyen közbiztonságot, mások testi épségét veszélyeztethető tárgyat behozni!
  2. Kérjük, kisgyermekkel, csecsemővel, illetve gyerekkocsival ne menjenek a tömeg sűrűjébe!
  3. Javasoljuk, hogy ha kisgyermekkel érkeznek, tüntessék fel egy papiroson/kitűzőn a nevét, a szülők, rokonok telefonszámát, és helyezzék el azt a gyermek zsebében. Ha valaki eltűnt gyermeket talál, kérjük, jelezze azt a szervezőknél!
  4. A rendezvény területére háziállatot behozni nem ajánlott. Amennyiben ez elkerülhetetlen, akkor a gazda szájkosárral, pórázon vagy ketrecben köteles tartani házi kedvencét, és gondoskodnia kell az állat higiéniájáról.
  5. Kérjük, a szemetet csak az erre kijelölt helyekre dobják, beleértve a cigarettacsikkeket is.
  6. A kábítószer-kereskedelem és fogyasztás – a hatályos törvények értelmében – a rendezvény területén szigorúan tilos!
  7. Műemlék-épületről lévén szó, kérjük, fokozottan vigyázzanak a Bánffy-palota épségére!
  8. A mellékhelységek a Bánffy-palotával szemben, az út másik oldalán lesznek! Kérjük, az átkeléshez kizárólag az átkelőhelyeket használják!

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük! Jó szórakozást kívánunk!

A szervezők fenntartják az esetleges műsorváltozás jogát.